Quantcast

Změna v Digi TV: Konec maďarských kanálů Viva TV a MTV

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Změna v Digi TV: Konec maďarských kanálů Viva TV a MTV

Na multiregionální satelitní platformě Digi TV došlo k další poměrně zásadní změně v programové nabídce, kterou zaregistrovali zejména abonenti v Maďarsku. Z nabídky byly vyřazeny programy MTV Hungary a Viva TV Hungary. Na jejich pozicích se objevily jiné hudební televize.

Na pozici po MTV Hungary se objevila maďarská mutace rumunské stanice Music Channel a na místě, kde diváci ladili maďarskou Vivu nyní najdou identifikaci jiné hudební televize H!T Music. Tato stanice v době publikování textu ještě nevysílala.

Proč došlo k změně v programové nabídce provozovatel Digi TV neuvádí. Pravděpodobným důvodem je nedohoda s MTV Networks ohledně šíření programů MTV Hungary a Viva TV Hungary a RCS/RDS, provozovatel platformy, na to zareagoval a nahradil je podobnými kanály. Nahrazení programů je velmi nečekaný krok - zejména na trhu, kde je poskytovatel satelitní televize velmi úspěšný.

technické parametry obou stanic:

Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,563 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, CA Nagravision 2/3/Nagra Media Access

Připomeňme, že provozovatel Digi TV se již dříve nedohodl s MTV Networks a dočasně nenabízel videoklipový kanál VH1. Tlak ze strany diváků této satelitní placené televize byl tak velký, že se stanice po krátké přestávce opět stala součástí.

Provozovatel této satelitní sítě se nedávno nedohodl s IKO Cable na podmínkách dalšího šíření DoQ a Fishing a Hunting. Digi TV proto stanici Fishing and Hunting nahradilo jiným kanálem stejného zaměření - PV TV. Tato stanice začala k 1.1.2010 vysílat s českými titulky.

Na českou verzi MTV čekají zákazníci platformy v Česku a na Slovensku. Zatím zde dohoda o šíření nebyla uzavřena. Diváci mají proto k dispozici evropský feed MTV.





Reklama




Vybrané články