Quantcast

Digi TV provádí výměnu karet

| redakce | tiskobrázek k článku: Digi TV provádí výměnu karet

Společnost RCS/RDS, provozovatel satelitní placené televize Digi TV, provádí výměnu starých přístupových karet Nagravision 2 za nové pracující v systému Nagravision 3. Cílem akce je lépe zabezpečit programy před neautorizovaným příjmem.

Informace o výměně karet se objevila na maďarské mutaci oficiálního webu Digi TV. Je pravděpodobné, že výměna karet bude provedena ve všech šesti zemích, kde platforma působí. Jinak by snažení operátora nemělo příliš velký efekt.

Zákazníci Digi TV obdrží dopis s novou dekódovací kartou, kterou vymění v set top boxu přijímače podle pokynů v zaslaném listu. Starou přístupovou kartu má do 7 dnů vrátit provozovateli. Zákazník jako poděkování za spolupráci dostane na jeden měsíc příjem balíčku HBO MAX PAK.

Připomeňme, že platforma používá již tři systémy podmíněného přístupu Nagravision - CAID 1801 (tzv. Nagravision 2), 1802 (tzv. Nagravision 3). Třetí systém s CAID 1880 byl připojen v létě 2009 a jedná se o vyšší verzi systému Nagravision, která má zamezit sdílení karet.

Digi TV působí v šesti zemích střední a východní Evropy. Služby si mohou objednat i zákazníci v České republice a na Slovensku. Platforma využívá kapacity na satelitech Intelsat 10-02 (1°W) a Thor 5 (0,8°W). Na jaře letošního roku se na tuto pozici přesune konkurenční pay-tv UPC Direct ze stávajících satelitů Astra na pozici 19,2°E.





Reklama




Vybrané články