Quantcast

Viaccess PC 2.6 a 3.0 zřejmě prolomen

| redakce | tisk

Společnost Viaccess SA, vlastněná France Telecom, má problém. Její systém podmíněného přístupu (CA) Viaccess je prolomen. Ještě koncem loňského roku se na internetu objevily pro vybrané modely satelitních přijímačů a DVB karet náplně, které umožní neautorizovaný přístup k italským erotickým kanálům SCT Satisfaction, které pracují v systému Viaccess PC 2.6.

Pikantní na celé situaci je to, že hackeři na internet umístili celý zdrojový kód napsaný v jazyce C, který umožní nelegální příjem paketu SCT v téměř každém přijímači, pokud se pro přístroj vyvíjí emulace kódovacích systémů. I přes poměrně robustní zabezpečení (několikanásobná transformace dat před šifrováním), systém byl zdolán.

Jeden z hackerů na populárním fóru věnované kartám DVB uvedl, že systém Viaccess je v současné době bezmocný. Zatím není jasné, odkud byly získány klíče. Zřejmě to nebude problém - nový modul Diablo CAM 2 pod názvem Ipnosys umožní přístup k programům švýcarské SRG*SSR (13°E), erotickým Free-X TV (13°E) a francouzským BIS (13°E,5°W).

Mezi dalšími platformami, které jsou ohroženy je ruská NTV Plus (36°E), arabská Al Jazeera Sport (26°E, 13°E, 7°W), francouzský CanalSat (19,2°E) a také polská TP Orange.

Prolomení systému Viaccess může mít i dopady na platící zákazníky - pokud si zákazník koupil kartu v malém obchodě nebo v zahraničí, může mít problém s případnou výměnou karty, pokud se k této akci provozovatel pay-tv rozhodne.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články