Quantcast

Legacy CAM - modul pro HD+ na jaře

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES Astra připravuje na trh speciální moduly pro příjem programů ve vysokém rozlišení v rámci balíku HD+. Modul pod označením Legacy CAM bude určen pro starší HD přijímače, které nemají rozhraní standardu CI Plus.

"Odpovídající modul pro HD+ se objeví na trhu pravděpodobně na jaře 2010 spolu s dekódovací kartou. Cena se bude pohybovat pod 100 euro", uvedl provozovatel platformy HD+.

Programy platformy HD+ jsou z důvodu omezení vysílacích práv kódované a příjem je možný jen s certifikovanými přijímači značek Humax, Technisat, Technotrend a další. HD+ aktuálně obsahuje RTL HD a VOX HD - high-definition verze kanálů RTL a VOX. V příštím roce se nabídka rozšíří o programy Pro Sieben HD, Sat.1 HD a kabel eins HD. Jednání probíhají i s dalšími provozovateli TV vysílání.

Satelitní služba HD+ odstartovala 1. listopadu letošního roku. S novými HD přijímači s CI Plus je v Německu dodávána přístupová karta s roční platností. Pak se může zákazník rozhodnout, zda si prodlouží předplatné za 50 euro na další rok.





Reklama




Vybrané články