Quantcast

Satelitní platforma TVP zřejmě už nebude

| Martin Vyleťal | tisk

Rada polské veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) se rozhodla na ukončení pracovního poměru s Wiesławem Łodzikowskim, současným ředitelem techniky a investic TVP, který zodpovídal jako poslední za projekt digitální platformy TVP.

Mluvčí TVP nereagoval na otázky ohledně důvodu odvolání ředitele a také odmítl situaci komentovat sám Łodzikowski. Podle neoficiálních informací byl Łodzikowski součástí původního týmu Piotra Farfała, který zodpovídal za projekt platformy TVP a pro stávající vedení byl nepřijatelný. Nové dočasné vedení TVP ustoupilo od projektu a zakódovalo některé kanály TVP (TVP1, TVP2, TVP Sport, TVP HD).

TVP spustila v polovině září 2009 free-to-air platformu na satelitu Astra 1KR (19,2°E). Volné vysílání bylo možné díky využití tzv. spot beamu, který omezil pokrytí platformy na území Polska s mírným přesahem do sousedních zemí. Po zhruba třech týdnech provedlo nové dočasné vedení TVP nečekaný krok - zakódovalo výše uvedené programy opět systémem podmíněného přístupu NDS Videoguard. DTH příjem není možný a zájemci o programy TVP1 a TVP2 ze satelitu mají nyní jedinou možnost přes nabídku TNK (Televize na kartě) ze satelitu Hot Bird (13°E), kde mohou bez měsíčních poplatků přijímat i další tři kanály - TVN, TVN7 a religia.tv.

zdroj: DVBnews.pl





Reklama




Vybrané články