Quantcast

Slovenský rozhlas spustí pro mladé Rádio Junior

| redakce | tisk

Ke dvěma stávajícím novým digitálním okruhům Slovenského rozhlasu (SRo) přibude ještě v tomto pololetí další okruh - Rádio Junior určený pro děti a mládež. V současné době jsou pořady pro tuto věkovou skupinu vysílány na hudebním Rádio_FM.

Rádio Junior odstartuje 1.6.2010 - tedy na Mezinárodní den dětí. Stanice bude zaměřená na děti v předškolním věku, mladší a starší školního věku a středoškoláky. „Reagujeme na to, čo by sa možno dalo nazvať spoločenskou objednávkou. Teraz prišiel rad na programy pre deti a mládež. Dnes už deti a mladí rozhlas veľmi nepočúvajú," odôvodňuje vznik Juniora verejnoprávny Slovenský rozhlas.

Obsah vysílání Rádia Junior vyplní hudba, umělecké slovo, publicistika, interaktivní programy, literární, hudební či filmové hitparády, kvízy a vědomostní soutěže. Vysílání budou připravovat mladí pro mladé spolu se staršími zaměstnanci rozhlasu.

SRo vidí svou budoucnost v tématickém zužování svých stanic. Neobává se ztráty posluchačů ale naopak jejich nárůst.

SRo v současnosti provozuje 8 okruhů - Rádio Slovensko, Regina, Devín, Patria, Rádio_FM, Rádio Slovakia International, Klasika a Litera. Posledně dvě zmíněné stanice odstartovaly již 15.7.2009 a rozhlas je do dnešního dne veřejnosti nepředstavil. V pořadí devátým okruhem bude Rádio Junior, které zahájí 1.6.2010.

zdroj: SME





Reklama




Vybrané články