Quantcast

SES WORLD SKIES přejmenuje své satelity

| redakce | tisk

Americký satelitní operátor SES WORLD SKIES, součást divize SES S.A., dnes oznámil aktualizaci plánů vývoje strategické satelitní flotily. Řada plánovaných satelitů bude pracovat pod novým názvem.

Tři nové satelity v různých fázích vývoje a konstrukce společností Orbital Sciences Corporation dostanou nové názvy SES-1, SES-2 a SES-3.

SES-1 je připraven k vynesení během jara 2010 a nahradí satelity AMC-2 a AMC-4 na orbitální pozici 101 stupně západně. Informace o startech dalších satelitů SES-2 a SES-3 budou uvedeny později.

NSS-14, v současnosti vyvíjen společností Space Systems/Loral a naplánován k vynesení na první kvartál 2011 bude přejmenován na SES-4. Satelit nahradí družici NSS-7, která poskytuje kapacitu v oblasti Atlantického oceánu a poskytuje pokrytí Ameriky, Evropy, Afriky a Středního Východu. NSS-7 bude přesunut na 340 st. východně, kde nahradí NSS 5.

Kapacita v C pásmu na satelitu Sirius 5, kterou vyvíjí Space Systems/Loral, bude přejmenován na Sirius 5. Satelit bude pracovat na pozici 5 stupňů východně. Vynesení družice je naplánováno na čtvrtý kvartál 2011.

NSS 806 bude přejmenován na SES-6.

Poslední změna se týká satelitu ProtoStar-2, který skupina SES koupila v loňském roce. Družice bude plně integrována do flotily SES WORLD SKIES a získá název SES.





Reklama




Vybrané články