Quantcast

9E: Z FTV HD se stal placený kanál

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: 9E: Z FTV HD se stal placený kanál

Francouzský módní kanál Fashion TV ve vysokém rozlišení - FTV HD - se dnes stal placeným kanálem. Distribuční signál stanice na satelitu Eurobird 9A (pozice 9 stupňů východně) byl zakódován.

FTV HD odstartoval na pozici 9°E v evropském HD feedu v polovině října 2008. Od počátku byl signál volný a dostupný všem majitelům satelitních HD set top boxů. Volný satelitní signál byl dostupný zhruba 1 a 1/4 roku.

FTV HD přináší módní show, interview ze zákulisí, lifestylové magazíny a mnoho dalšího. Televize přináší výhradně obsah natočený v nativním HD formátu. K dispozici má knihovnu s cca 500 hodinami nového contentu, 300 nových show a 600 nových klipů v každé sezóně.

Po technické stránce signál FTV HD šíří izraelská platforma RR Satellite Communication, která šíří i většinu dalších regionálních mutací Fashion TV ve standardním rozlišení, včetně česko-slovenské mutace na satelitu Eutelsat W2 (16°E), která není kódována.

technické parametry:

• Eurobird 9A (9°E), freq. 11,881 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Viaccess, provider ID 024300

Signál FTV HD je nyní kryptován systémem Viaccess 2 pod providerem ID: 024300.

Od počátku byl program FTV HD koncipován jako placený kanál určený kabelovým, satelitním a IPTV operátorům a zakódování proto není až tak překvapivé.





Reklama




Vybrané články