Quantcast

Jedna Nova HD pro CS Link a Skylink?

| Martin Vyleťal | tisk

Zákazníci platformy CS Link nebo Skylink se zřejmě v budoucnu dočkají dalšího přelaďování - přesunu programu na jinou frekvenci. Změna by se týkala opět programů rodiny kanálů TV Nova - konkrétně stanice Nova HD (program TV Nova ve vysokém rozlišení).

Na satelitu Astra 1G (23,5°E) jsou v současné době šířeny dva feedy Nova HD. Jeden pro zákazníky Skylink a druhý pro klienty konkurenčního CS Linku. V budoucnu by to ale nemusela být pravda.

"Domluvili jsme se, že v okamžiku, kdy jedna nebo druhá strana bude potřebovat kapacitu, na sdílení se domluvíme," řekl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která službu Skylink provozuje. Podle něj téma zatím není aktuální.

"Předběžná dohoda o využívání společného signálu Nova HD existuje," potvrdil webu ředitel společnosti Media Vision Daniel Klička. I podle něj není stanoven žádný časový plán, kdy bude šířen jediný signál Nova HD na pozici 23,5°E pro obě platformy.

Po ukončení jedné z modulací Nova HD na pozici 23,5°E se uvolní kapacita. Tu může jeden z provozovatelů satelitního vysílání využít k šíření dalších programů ve standardním rozlišení (SD) eventuálně spuštění jiného programu v high-definition TV.

Kanál Nova HD je u obou platforem šířen jako neplacený kanál.





Reklama




Vybrané články