Quantcast

AzerSat bude vynesen v červnu 2012

| redakce | tisk

V první dekádě března se očekává, že bude podepsána rámcová smlouva s firmou, která zhotoví a dodá první telekomunikační satelit pro Ázerbájdžán. O dodávku kosmického aparátu se postará firma Orbital Sciences Corporation.

Smlouva na AzerSat měla být podle původních plánů již podepsána. Zpoždění procesu ovlivní i dodávku a vynesení satelitu. Podle aktuálních informací bude satelit vynesen v červnu 2012.

Celkové náklady na projekt AzerSpace dosahují výše 163 milionů manat, z toho 86 až 87 milionů manat jsou náklady na samotné vynesení satelitu, 16 milionů na primární a záložní kontrolní satelitní systém, zhruba 40 milionů manat bude stát příprava na start rakety a umístění satelitu na orbitální dráze a 18 milionů manat pojištění satelitu.

Satelit AzerSat bude svým signálem pokrývat část Evropy a Asie. Zhruba 20 až 25 procent kapacity si ponechá Ázerbájdžán, zbývající pak prodá případným zájemcům. V současné době již probíhají jednání. O zhruba 40 procent kapacity na satelitu AzerSat má zájem Malajsie.

zdroj: sat24.ru





Reklama




Vybrané články