Quantcast

Kocáb kritizuje ČT za vysílání komunistických zpráv

| redakce | tisk

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb kritizuje vysílání jednoho z pravidelných pořadů České televize (ČT) a to konkrétně každodenní sestříhané zpravodajství relace Televizní noviny, které se vysílaly před 25 lety.

"Jsem zneklidněn každodenní masáží komunistickými zprávami z doby před 25 lety, které jsou vysílány jen tak, bez odborného uvedení do historického kontextu," uvedl Kocáb v tiskové zprávě. Vadí mu, že jsou tyto zprávy vysílají již 3 roky na programu ČT24 před 19. hodinou bez uvedení do historického kontextu.

Podle Kocába zprávy vytvářeli profesionálové komunikace, respektive propagandy, která měla za úkol udržet tehdejší garnituru u moci.

"Přestože nedostatky doby dopadaly tvrdě na běžný život občanů Československa, právě narůžovo lakované zpravodajství mělo vyvolat dojem, že se stát spravedlivě postará o všechny a že každý problém strana a vláda vyřeší," uvedl Kocáb.

Ministr dále přirovnal stávající stav vysílání komunistických zpráv jako kdyby německá televize vysílala 20 let po konci druhé světové války týdeníky z období Třetí říše, přinášející projevy Hitlery, Goebelse, Himmlera, Goringa nebo Heydricha.

"Česká televize se k výrokům ministra Kocába nebude vyjadřovat, protože nehodlá přispívat k pokračujícímu parazitování některých politiků na mediální atraktivitě České televize před volbami do Poslanecké sněmovny," komentoval prohlášení Kocába mluvčí ČT Ladislav Šticha a poznamenal, že je rád, že si pan ministr všiml pořadu, který se na obrazovce ČT vysílá již 3 roky.

zdroj: Právo, Novinky.cz





Reklama




Vybrané články