Quantcast

2 regionální verze ITV 1 se přesunuly na Astru 2B

| redakce | tisk

Na satelitní pozici 28,2°E došlo ke změně v šíření dvou regionálních mutací britské televize ITV1. Programy ITV 1 Central South a ITV 1 Central East opustily původní satelit Astra 2D a začaly vysílat na stejné pozici z jiné frekvence ale i družice. Zároveň došlo k zakódování signálu.

Kanály ITV 1 Central South a ITV 1 Central East skončily volně (free-to-air) na družici Astra 2D (28,2°E), na kmitočtu 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6. Nyní oba programy vysílají přes satelit s celoevropským pokrytím - na kmitočtu 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S. Ze změnou transpondéru a družice došlo ke změně formy vysílání - z volného šíření ( FTA) na kódované. Signály jsou kryptované systémem Videoguard.

Změna v šíření mutací ITV1 může souviset se snahou ITV přesunout svůj HD kanál ITV1 HD na družici Astra 2D. K tomuto kroku má i důvod - ITV1 HD bude vysílat kompletní program ITV1 a nikoliv jako doposud jen nativní HD obsah vyrobený ITV1.

Ukázalo se, že nestandardní forma šíření ITV1 HD na satelitu Eurobird 1 (28,5°E) není dostatečným způsobem, jak zablokovat příjem programu mimo britské ostrovy. Na řadě přijímačů lze tento program naladit.

zdroj: flysat + vlastní zpráva





Reklama




Vybrané články