Quantcast

36E: Arménský multiplex změnil symbol rate

| Martin Vyleťal | tisk

Na satelitu Eutelsat W7 změnil balíček arménských kanálů Armenia TV symbol rate. V praxi to znamená si paket znovu naladit s novou hodnotou SR. Obsah multiplexu se po snížení symbol rate nemění.

Symbol rate bylo sníženo z původní hodnoty 2420 na 2238. Ostatní parametry multiplexu zůstaly zachovány. Stejně tak i složení paketu. V rámci mini multiplexu se vysílají programy Armenia TV Satellite, ArmNews a EU Armenia. První z programů přináší zábavní pořady pro celou rodinu. ArmNews, jak již název napovídá, přináší zpravodajství a informace. Ve větším měřítku využívá zpravodajský servis proevropského kanálu euronews. EU Armenia je směrován k Arméncům žijících v Evropě.

technické parametry:

• Eutelsat W7 (36°E), freq. 12,630 GHz, pol. H, SR 2238, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Příjem multiplexu na mnoho set top boxech může být problematický - zejména diváky nastaveným parametrům - velmi nízké symbol rate se kterou mohou mít některé přijímače problémy.

Pro bezproblémový příjem tohoto multiplexu se doporučuje parabola od průměru 120 cm.

Připomeňme, že DVB-S2 multiplex arménských programů odstartoval v noci na 1. března 2010. S přechodem na nový standard se rozšířil počet šířených stanic na tři.





Reklama




Vybrané články