Quantcast

85E: Platforma Kontinent TV zaplnila 2 transpondéry

| Martin Vyleťal | tisk

Nová ruská placená televize Kontinent TV zaplnila první dva transpondéry na satelitu Intelsat 15 (IS-15) na orbitální pozici 85 stupně východně. Službu Kontinent TV provozuje společnost Orion Express.

Oba multiplexy obsahují programy ve standardním rozlišení (SD) a jsou vysílány v kompresním formátu MPEG-4. Zajímavostí je, že jeden mux je v DVB-S a druhý v DVB-S2. Všechny kanály vyjma dvou jsou kryptované systémem Irdeto 2. Divák může zde přijímat (zatím?) volně vysílané programy Expert a Zvezda TV.

Kontinent TV využívá kapacitu na satelitu IS-15 v ruském svazku. Pro příjem signálu v Česku je nutná parabola od průměru 90 cm a samozřejmě volný výhled do terénu. Příjmové podmínky jsou na Slovensku příznivější - zejména na východě země.

85E: Platforma Kontinent TV zaplnila 2 transpondéry
▲ 85E: Platforma Kontinent TV zaplnila 2 transpondéry

Paket Kontinent TV bude nabízet balík SD programů a přinese také první stanice ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Zatím není jasné, co v HD kvalitě divákům tato platforma přinese.

Orion Express provozuje také službu Viva TV na satelitu Express AM2 na pozici 80°E pro západní část Ruska a pro východ země Viva TV Vostočnyj Express na pozici 140°E.

technické parametry:

• Intelsat 15 (85°E), freq. 12,600 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto 2:

Ren TV, Domašnyj telekanal, TV Centr, RBK TV, Universal, TV3 Russia, 2x2, SET, TV XXL, AXN Sci-Fi, Feniks + Kino, Telekanal Futbol, Eurosport, Eurosport 2, Extreme Sports, Discovery Science, Discovery World, Discovery Travel and Living, Detskyj Mir, VH1 Classic, National Geographic, Telekafe a Expert ( FTA)

• Intelsat 15 (85°E), freq. 12,640 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA Irdeto 2:

Discovery Travel and Living, Šanson TV, MTV Hits, KidsCo, Animal Planet, Discovery Channel, Hallmark Channel KHL TV, Kontinent Info, 5 kanal, Rossija 2, Pervyj kanal a Zvezda (FTA)

EPG u žádného z programů zatím není vysíláno.





Reklama




Vybrané články