Quantcast

ČT spustí digitální opakovače v Nýrsku a Kamýku nad Vltavou

| redakce | tisk

Digitální zemské vysílání České televize bude od 31. března 2010 posíleno o digitální opakovače v Nýrsku a Kamýku nad Vltavou.

Česká televize posílí své digitální zemské vysílání o další vysílače malého výkonu, a to v lokalitách, kde kontrolní měření potvrdila neuspokojivou kvalitu a/nebo intenzitu digitálního signálu ČT z příslušných vysílačů velkého výkonu. Síť 1 se v závěru března 2010 rozšíří o dva digitální opakovače. Signál veřejnoprávního multiplexu budou šířit v Kamýku nad Vltavou a v Nýrsku.

Digitální opakovač v Kamýku nad Vltavou na Příbramsku bude uveden do řádného provozu ve středu 31. března 2010. Multiplex veřejné služby se všemi čtyřmi programy ČT v digitální kvalitě bude vysílat na 53. kanálu. Zapojí se tak do jednofrekvenční sítě (SFN) v územní oblasti Praha, tedy s vysílači Praha - Cukrák, Praha-město - Žižkov a Votice - Mezivrata.

Digitální opakovač v Nýrsku na Klatovsku vstoupí do řádného provozu rovněž ve středu 31. března 2010. Využívat bude 34. kanál. Stane se tedy součástí jednofrekvenční sítě (SFN) s vysílači Plzeň - Krašov, Domažlice - Vraní vrch a Nemanice.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články