Quantcast

DSF rebrandována na Sport 1

| redakce | tisk

Německá sportovní free-to-air ( FTA) televize DSF (Deutsche Sportfernsehen) byla dnes v 11:00 hodin rebrandována na Sport 1. Vedle změny názvu došlo ke změně on-air grafiky i loga. Program se i pod novým názvem nadále vysílá volně přes satelit Astra (19,2°E).

Se změnou názvu na Sport 1 provozovatel plánuje zatraktivnit obsah o sportovní přenosy. V nejbližším období plánuje nabídnout přenosy z MS v ledním hokeji, přenosy z basketbalové Bundesligy, Davis Cup a také přenosy z lehké atletiky. Z obrazovky naopak zmizí noční erotické reklamní spoty.

Kanál DSF (dnes Sport 1 Germany) odstartoval 1.1.1993 jako volně vysílaný sportovní kanál věnovaný sportovním přenosům a magazínům. Cílovou skupinou jsou diváci ve věku 14 až 49 let. Program je technicky dostupný pro 33 milionu domácností v Německu. Televizi provozuje společnost Constantin Medien.

DSF rebrandována na Sport 1
▲ DSF rebrandována na Sport 1

technické parametry:

• Astra (19,2°E), freq. 12,480 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Přeměna DSF na Sport 1 přináší problémy v šíření v České republice a na Slovensku. Společnost Chello Central Europe označila vysílání německé Sport 1 na našem území za ilegální. Chello CE u nás zastupuje stejnojmenný český kanál Sport 1 a také Sport 2.





Reklama




Vybrané články