Quantcast

V Česku se již prodávají 3D televizory

| redakce | tisk

V České republice je již možné pořídit 3D televizor. Od středy jsou v prodeji první 3D televizory značky Samsung v Praze Čestlicích, Zličíně a na Černém Mostě v prodejní síti Electro World.

3D televizor od společnosti Samsung má unikátní vlastnost v tom, že dokáže vytvářet trojrozměrný prostor i z obrazu ve 2D.

Když si doma například večer zapnete zprávy, které jsou standardně vysílány ve 2D formátu, televizor a jeho procesor dokáže vytvořit trojrozměrný obraz,“ uvedl serveru Novinky.cz Martin Matlocha z Elextro Worldu.

Pro sledování 3DTV jsou nutné speciální brýle na baterie, které jsou s monitorem v synchronizaci. Bez nich není možné 3D obraz sledovat.

Nejlevnější 3D televizor Samsung UE40C7000 s LED podsvícením s úhlopříčkou 102 centimetru s Full HD rozlišením začíná na ceně pod hranicí 45 tisíc korun. Za vyšší modely, například s větší obrazovou zákazník zaplatí až 100 tisíc korun.

Začátkem května 2010 se na našem trhu objeví další 3D televizory. Na trh je dodá společnost Panasonic. Nejvýkonnější model tohoto výrobce s úhlopříčkou 126 cm se bude prodávat za cenu kolem 50 tisíc korun.

Jihokorejská firma LG odhaduje, že jen v letošním roce se prodá 4 milionů 3D televizorů. V příštím roce přes 13 milionů.

zdroj: Novinky.cz





Reklama




Vybrané články