Quantcast

Španělsko: MTV jako neplacený kanál odstartuje v DVB-T

| redakce | tisk

MTV Spain zahájí začátkem příštího měsíce neplacené vysílání v rámci digitálního terestrického vysílání. Po rodinné televizi Disney Channel Spain to bude další mezinárodní kanál, který bude španělským domácnostem k dispozici bez poplatků.

Španělské MTV bude využívat kapacitu v jednom z nových DVB-T multiplexů o kterém rozhodlo tamní ministerstvo průmyslu, cestovního ruchu a obchodu. Kanál Viacomu bude vysílat na jednom ze čtyř programových pozic, kterou bude provozovat mediální skupina Vocento, která má licenci na provoz stanice Net TV.

V současné době Vocento má obdobnou smlouvu s Disney Channel. Smlouva s MTV není pro Vocento úplnou novinkou. Řadu prémiového obsahu Viacomu nabízejí lokální a regionální TV stanice.

Španělský trh se připravuje na nové stanice. TVE oznámila, že v DVB-T připravuje spuštění programů TVE HD, TeleDeporte HD a Cultural.es. Televize Telecinco společnosti Mediaset připravuje LaOcho o kterém zatím nejsou žádné podrobnosti. Po sloučení Telecinco a Cutro chce nové Telecinco v DVB-T provozovat placené kanály, které bude ovládat Sogecable.

Mediální skupina Grupo Planeta, provozovatel televize Antena 3, chce spustit nový kanál, který by rozšířil stávající televize Antena 3 TV, Neox a Nova. Mediapro, vlastník laSeta, má v DVB-T pozice pro dva nové projekty.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články