Quantcast

Antimonopolní úřad zkoumá možnou dohodu RTL a Pro7 o kódování

| redakce | tisk

Německý spolkový antimonopolní úřad Bundeskartellamt prohledal 19. května 2010 sídla televizních společností RTL a ProSiebenSat.1. Šetření je založeno na podezření, že obě německé dominantní TV společnosti se dohodly na kódování satelitního vysílání.

Do sídel obou TV společností vstoupilo 23 úředníků kartelového úřadu a 13 policistů. Oba mediální koncerny potvrdily šetření antimonopolního úřadu a bližší podrobnosti nechtěly sdělit.

Bundeskartellamt má podezření, že obě společnosti se dohodly na kódování digitálního signálu, zamezení nahrávání a kopírování pořadů také zablokování převíjení reklam.

Obě společnosti plánovaly vstup svých programů do satelitní DTH platformy entavio. Digitální SD signál měl být kódován a dostupný jen s dekodéry Nagravision a příslušnými přístupovými kartami. Od projektu bylo nakonec upuštěno, aby mohl vzniknout nový projekt HD+, kterému se často říká entavio reloaded. Služba HD+ v listopadu loňského roku odstartovala a obsahuje HD verze kanálů RTL, Vox, Pro Sieben, Sat.1 a kabel eins.

Zatím není známo, zda šetření antimonopolního úřadu se týká původního SD nebo HD projektu. Úřad nechtěl se k této záležitosti vyjádřit.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články