Quantcast

ČT posílí digitální vysílání v Klatovech, Táboře, Berouně, Kdyni a Zbirohu

| redakce | tisk

Česká televize rozšíří k 31. květnu 2010 svou digitální síť 1 o dokrývače v Klatovech, Táboře, Berouně a Kdyni, od 5. června 2010 také ve Zbirohu.

Síť 1 šířící digitální zemské vysílání České televize čítá aktuálně 22 vysílačů velkého a 18 vysílačů malého výkonu (tzv. dokrývačů, resp. převaděčů a opakovačů). Na přelomu května a června 2010 se stane součástí sítě 1 dalších 5 digitálních opakovačů v Klatovech, Táboře, Berouně, Kdyni a Zbirohu. Zde byla kontrolními měřeními potvrzena neuspokojivá kvalita a/nebo intenzita digitálního signálu ČT z relevantních vysílačů velkého výkonu a následná analýza vyhodnotila výstavbu opakovačů za vhodnou. Česká televize vyvíjí maximální úsilí, aby pomocí digitálních vysílačů malého výkonu zajistila divákům v uvedených městech plný komfort při příjmu multiplexu veřejné služby se všemi čtyřmi programy ČT.

Digitální opakovač ČT Klatovy - Hůrka bude vysílat na 49. kanálu, jeho řádný provoz začne v pondělí 31. května 2010, zapojí se do jednofrekvenční sítě (SFN) s vysílači České Budějovice - Kleť, Sušice - Svatobor a Vimperk - Mařský vrch.

Digitální opakovače ČT Tábor - Čelkovice a Beroun - vrch Děd budou uvedeny do řádného provozu taktéž v pondělí 31. května 2010, a to shodně na 53. kanálu. Zapojí se tedy do jednofrekvenční sítě (SFN) s vysílači Praha - Cukrák, Praha-město - Žižkov, Votice - Mezivrata a Kamýk nad Vltavou.

Digitální opakovač ČT Kdyně - Koráb vstoupí do řádného provozu rovněž v pondělí 31. května 2010. Jeho signál na 34. kanálu se stane součástí jednofrekvenční sítě (SFN) tvořené vysílači Plzeň - Krašov, Domažlice - Vraní vrch, Nemanice, Nýrsko, Rokycany a Železná Ruda.

Digitální opakovač ČT ve Zbirohu zahájí řádný provoz v sobotu 5. června 2010. Signálem na 53. kanálu se začlení do jednofrekvenční sítě (SFN) s vysílači Praha - Cukrák, Praha-město - Žižkov, Votice - Mezivrata, Kamýk nad Vltavou, Beroun - vrch Děd a Tábor - Čelkovice.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články