Quantcast

Také Fun Rádio skončilo v paketu Skylink

| Martin Vyleťal | tisk

Další slovenské komerční rádio ukončilo své šíření na satelitní platformě Skylink na satelitu Astra 3A (23,5°E). Z nabídky provozovatele platformy zmizelo Fun Rádio. Stanice dnes vysílá už jen na konkurenčním satelitu Thor 5 (0,8°W).

Fun Rádio tak následovalo další stanice Rádio Expres a Rádio Európa 2 Stred, které opustilo distribuční a DTH platformu na pozici 23,5°E a vydalo se cestou nově budované orbitální pozice 0,8°W/1°W, která již dnes přináší poměrně bohatou nabídku nekódovaných televizních a rozhlasových programů ze Slovenska.

Ve srovnání se Skylinkem je Fun Rádio na satelitu Thor 5 vysíláno v jiném audio formátu HE AAC a pro příjem je zapotřebí set top box, který podporuje tento zvukový formát. Fun Radio na nové pozici dokonce vysílá v pěti regionálních verzích - každá s datovým tokem 192 kbit/s.

technické parametry příjmu stanice Fun Rádio:

• Thor 5 (0,8°W), freq. 12,417 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, audio formát HE AAC

Towercom a TradeTec, provozovatelé služby Skylink, se nyní zaměřují místo rozšiřování rozhlasových stanic na rozšíření nabídky OTA upgrade nových set top boxů s integrovaným dekodérem Irdeto, které na trhu postupně nahradí přijímače s dekodéry CryptoWorks.





Reklama




Vybrané články