Quantcast

Léto 2010 na kanálech Novy a jejích internetových portálech

| redakce | tisk

Programové novinky letní sezóny 2010 představí TV Nova a další kanály z rodiny Nova a její internetové portály postupně během června. Již nyní mohou diváci sledovat šestou řadu seriálu Námořní vyšetřovací služba a australský televizní přírodopisný dokumentární seriál Veterinář z Bondi Beach. V pondělí 21. června se pak po mimořádném diváckém ohlasu loňského léta vrátí na obrazovky TV Nova legendární seriál Chalupáři.

Nejlepší zahraniční premiérové seriály
Nova zařadila do letního vysílacího schématu celou řadu premiér vynikajících zahraničních seriálů. Vyšetřovatelka Lily Rush bude se svým týmem řešit Odložené případy VII. Pokračovat v práci na případech vražd tam, kde se policii nepodařilo zjistit identitu zavražděného a dopadnout vraha, se bude snažit skupina nadšených amatérů v seriálu Zapomenuti. Do doby vlády Jindřicha VIII. se vrátíme v druhé řadě výpravného irsko-kanadsko-amerického seriálu Tudorovci. Do světa intrik a lží nás zavede Patty Hewes: Nebezpečná advokátka. Kriminalistka Olivia Benson a její parťák Elliot Stabler ze speciální jednotky newyorské policie budou opět vyšetřovat sexuálně motivované zločiny v seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti IX. Humor si užijeme v sitcomu, zaznamenávajícím příhody velké Foster-Lambertovy rodiny, Krok za krokem VI a VII.

České a zahraniční premiérové filmy
Z české filmové produkce se můžeme těšit na komedii Vladimíra Michálka O rodičích a dětech s Josefem Somrem a Davidem Novotným v hlavních rolích otce a syna, kteří se jdou jednou za měsíc projít Prahou. Ze zahraničních snímků diváky mj. čeká Dokonalá bouře, v níž s třicetimetrovými vlnami bojují George Clooney a Mark Wahlberg, romantický Hon za svobodou, ve kterém dcera amerického prezidenta uteče o prázdninách své ochrance, komedie Lepší pozdě nežli později, vyprávějící o tom, jak zapřisáhlý starý mládenec potká tu pravou, či Brad Pitt jako udatný Achilles v historickém válečném snímku Troja. Z dalších premiérových filmů nabídne Nova ještě akční Dračí války, romantické komedie Norbit a Kněz je poděs a dramata Mezi řádky a Mimzy.

Na diváky čekají o prázdninách také desítky repríz oblíbených domácích i zahraničních filmů, např. Na samotě u lesa, Marečku, podejte mi pero!, Zítra to roztočíme, drahoušku...!, Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Jáchyme, hoď ho do stroje!, trilogie Slunce seno a..., Poslední plavky, Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Spider-Man 1 a 2, Terminal, Záplava, Holky z lepší společnosti, Vdáš se, a basta!, Jen přes její mrtvolu nebo Protivný sprostý holky.

Šokující dokumenty
V divácky oblíbených dokumentech se šokující tematikou se potkáme se čtyřiatřicetiletou Američankou, z níž se stala Maximáma, protože ke svým šesti dětem ještě jako první na světě porodila osmerčata, jež všechna zůstala naživu. Seznámíme se s Lori, kterou zcela pohltil Gigantický nádor, a s rumunskými siamskými dvojčaty v příběhu Jedna hlava - dvě srdce. Poznáme rovněž tři muže, přezdívané lidské stromy, dozvíme se, proč je v Tanzánii 30x více albínů než v celé Americe, a nahlédneme do životů dalších lidí, postižených některou ze vzácných zdravotních poruch.

Nova Cinema
Filmový kanál Nova Cinema bude od 2. července přinášet aktuální každodenní zpravodajství Hvězdného reportéra Tomáše Krause z letošního MFF Karlovy Vary a po jeho skončení shrne nejzajímavější události festivalu ve speciálu pořadu. Soboty na tomto kanálu budou patřit českým filmům, mj. uvidíme volnou trilogii Ecce Homo Homolka, Hogo Fogo Homolka a Homolka a tobolka, Hru o jablko, Tři veterány nebo tři snímky o pohádkovém Panu Tau. Ze zahraniční produkce nás čekají snímky Kill Bill 1 & 2, Líbánky v Las Vegas, Velmi nebezpečné známosti, Americká krása, Stepfordské paničky a řada dalších filmů. Připraveny jsou také zajímavé seriály, např. Vražedná čísla, 24 hodin V, Zvláštní efekty, Ztraceni IV, Pobřežní hlídka.

Sport na Nově a Nova Sport
TV Nova přichystala na léto pro diváky čtyři přímé přenosy Velké ceny F1 a tři přímé přenosy Velké ceny Moto 2. Jedná se o premiérový ročník této kubatury a diváci v něm uvidí české jezdce Karla Abrahama a Lukáše Peška. Diváci se mohou těšit i na bílý sport, v červenci odvysílá TV Nova finále Wimbledonu.

Prémiový sportovní kanál Nova Sport připravil do letního vysílání zajímavou novinku - přímé přenosy GP2 series - přípravky na slavnou Formuli 1, v níž uvidíme českou motoristickou naději Josefa Krále. Odvysílá také 112 hodin přímých přenosů z tenisového turnaje Wimbledon a další dva turnaje série ATP World Tour Masters 1000 z Toronta a Cincinnati. Během léta divákům rovněž přinese pět závodů F1 a pět závodů Moto GP včetně srpnové Velké ceny Brna. Nova Sport nezapomíná ani na golfové příznivce, kteří se i letos mohou těšit na přímé přenosy z nejstaršího golfového turnaje, tradičního British Open.

MTV
Letní víkendy na MTV budou zaměřené tematicky. Jak víkendové hudební bloky, tak seriály se vždy ponesou v jednom duchu. Naladíme diváky na letní festivalovou atmosféru, přineseme víkendy, plné hip hopu, rocku nebo královen popu, na své si přijdou i milovníci extrémních sportů nebo teenageři a budeme také hledat talent. Přineseme další premiérové seriály: reality show Real World: DC, která nahlíží do soukromí skupinky nových spolubydlících, jež právě přišli do hlavního města, docu-seriál Jessica Simpson: Krása bez hranic a seriál Dudesonovi v Americe!, což je Jackass po Finsku. Každý pátek od 22:00 nabídneme koncerty známých světových kapel přímo v rámci pořadu MTV World Stage, který uvede například Green Day nebo Shakiru a Lady GaGa.

Internet
Na nova.cz na vás čeká dárek od tvůrců seriálu Ulice: výběr toho nejlepšího z 1. sezóny ve 45 dílech, speciální díly Stahováku, určené pouze pro web, nikdy neodvysílané díly pořadu Tele tele, sestřihy z nejlepších scén oblíbených seriálů a velká letní soutěž.

Ve znamení soutěží, mezi nimiž nebude chybět ani velká soutěž o nejlepší fotku z dovolené, bude také léto na tn.cz. Pravidelní čtenáři mohou vyhrát mj. špičkovou kosmetiku, elektroniku i vstupenky na různé akce.

Čtenářky doma.cz mohou celé léto hubnout ve velké reality show nebo soutěžit ve velké rodinné letní turistické soutěži. Velký letní turistický průvodce poradí, kam na výlety, a hvězdy televize Nova budou na doma.cz blogovat o svých dovolených.

zdroj: PR Nova





Reklama




Vybrané články