Quantcast

Hackerský útok na Trikolor TV?

| redakce | tisk

Největší ruská satelitní platforma Trikolor TV oznámila, že začátkem června 2010 se stala obětí kybernetického útoku. Na části série 12 přístupových karet nebylo možné sledovat 5 základních ruských programů - Pervyj kanal, Rossija 1, Rossija 2, Rossija 24 a NTV.

Trikolor TV má více než 5 milionů abonentů a kóduje své programy v systému DRE Crypt. 11. června 2010 o půlnoci moskevského času byly kanály opět dostupné na kartách série 12. Technici Trikolor TV v dalším kroku podnikají kroky k obnovení přístupu k ruslým televizním programů pro všechny zákazníky. Do 15. července 2010 bude kódování stanice dočasně v režimu soft. Do 15.7. se musí klienti Trikolor TV s kartou ze série 12 obrátit na autorizovaného distributora Trikolor TV, který mu vymění kartu za novou.

Po výměně karty série 12 a aktivaci nové karty získá klient přístup ke všem programům a také k placeným stanicím. Trikolor TV poskytne všem abonentům, kterých se dotkl atak hackerů, 2 měsíce bezplatného příjmu programového balíčku Optimum.

Útok na karty Trikolor TV byl proveden těsně před fotbalovým šampionátem MS 2010 v Jižní Africe. Výměna karet bude proto probíhat do 15. července. Tedy i 4 dny po skončení MS ve fotbale.

Trikolor TV využívá kapacity na satelitech Eutelsat W4 a Eutelsat W7 na pozici 36 stupňů východně.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články