Quantcast

Ruská platforma Viva TV ukončila svůj provoz

| Martin Vyleťal | tisk

Ruská satelitní placená televize Viva TV ukončila dnes svoji činnost. Na ruském telekomunikačním satelitu Express AM2 byl odpojen druhý z multiplexů této platformy. První transpondér této pay-tv byl odpojen v polovině června letošního roku.

Vše je podle plánů společnosti Orion Express, která službu Viva TV provozovala. Ta v polovině minulého měsíce vypnula jeden ze dvou transpondérů na satelitu Express AM2 a silně zredukovala svoji programovou nabídku na pozici 80°E a diváky na info kanále informovala o potřebě přeladění na nedalekou pozici 85,2 st. východně na nový satelit Intelsat 15, který se stává nepřímým pokračovatelem placeného vysílání - tentokrát pod novým názvem Kontinent TV. Používá stejný systém podmíněného přístupu - Irdeto.

Důvodem k ukončení vysílání Viva TV na satelitu Express AM2 je technický stav družice, která již neumožňuje celodenní vysílání a poskytování služeb DTH platformy. Ruský satelitní operátor RSCC, provozovatel družic Express, havarijní stav pozice 80°E vyřešil pouze částečně novým satelitem Express MD1, který má několik transpondérů v C pásmu. Kapacitu v Ku pásmu nemá a 80°E bude proto dočasně bez kapacity v tomto pásmu.

technické parametry transpondéru Viva TV, který byl odpojen:

• Express AM2 (80°E), freq. 11,044 GHz, pol. H, SR 44948, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články