Quantcast

City TV končí na Thoru 6, přesun na 45E

| redakce | tisk

Populární bulharská hudební televize City TV a stejnojmenná rozhlasová stanice ukončí volné vysílání na satelitu Thor 6 (0,8°W). Programy se přesouvají na jiný satelit - Intelsat 12 (45°E), kde bylo šíření těchto programů zahájeno v minulých dnech. Přechod na jinou pozici se všeobecně očekával. Podobně postupovaly i jiné televize z Bulharska.

City TV, Radio City, podobně jako bulharské rozhlasové stanice Radio 1, BG Radio, NRJ Bulharia, Radio Veronika, Radio 1 Rock a Radio Nova vysílají nově ze satelitu Intelsat 12, který pracuje na orbitální pozici 45 stupňů východně. Šíření těchto TV a rozhlasových programů bude na satelitu Thor 6 (0,8°W) ukončeno. Důvodem je především fakt, že pozice 0,8°W není místem s bulharskými DTH platformami. Cena za pronájem kapacity na 45°E je navíc výrazně nižší.

technické parametry:

• Intelsat 12 (45°E), freq. 11,632 GHz, pol. V, SR 20000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Tento multiplex naladí diváci, kteří mají možnost přeladit svoji parabolu na pozici 45°E a vlastní HD set top box. Ačkoliv vysílání je ve standardním rozlišení (SD), multiplex pracuje v normě DVB-S2, který umí přijímat pouze HD přijímače. Pro příjem transpondéru postačí parabola od průměru 80 cm.

Na pozici 45°E buduje novou placenou televizi pro bulharský trh platforma Vivacom. Ta zde vedle distribučního balíku programů (freq. 11,632 GHz) má již v provozu dva DVB-S2 multiplexy s pay-tv kanály kryptované systémem Videoguard.





Reklama




Vybrané články