Quantcast

Digitální opakovač ČT v Jincích, analogové převaděče ČT1 ve Stožci a Strážném

| redakce | tisk

Česká televize k 30. 7. 2010 rozšířila svou síť 1 o digitální opakovač v Jincích a analogové převaděče ČT2 ve Stožci a Strážném převedla na ČT1.

Digitální zemské vysílání České televize, multiplex veřejné služby se všemi čtyřmi programy ČT, nyní šíří již 23 vysílačů velkého a 24 vysílačů malého výkonu. V pátek 30. července 2010 se totiž digitální síť 1 rozrostla o digitální opakovač v Jincích na Příbramsku. V tomto městysu byla kontrolními měřeními potvrzena neuspokojivá kvalita a/nebo intenzita digitálního signálu ČT z relevantních vysílačů velkého výkonu. Následná analýza pak vyhodnotila výstavbu digitálního opakovače jako vhodnou.

Digitální opakovač České televize v Jincích vysílá na 53. kanálu, horizontální polarizací. Zapojil se do jednofrekvenční sítě (SFN) územní oblasti Praha.

V pátek 30. července 2010 proběhla změna na analogových převaděčích ve Stožci a Strážném na Prachaticku. Po vypnutí analogového vysílání ČT1 z vysílače velkého výkonu České Budějovice - Kleť oba vysílače malého výkonu ztratili zdroj signálu, a tak i na nich skončilo analogové vysílání ČT1. Zachováno zůstalo jen analogové vysílání ČT2. Na základě diváckých ohlasů byl nyní na obou analogových převaděčích program ČT2 nahrazen programem ČT1.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články