Quantcast

Skylink plánuje změnu parametrů DVB-S2 transpondéru

| Martin Vyleťal | tisk

Společnosti Towercom a TradeTec, poskytovatelé služby Skylink na území České republiky a Slovenska, plánují provést změny parametrů svého jediného DVB-S2 transpondéru na satelitu Astra 3B (23,5°E).

Ještě nedávno se provozovatelé platformy k možnosti úpravy parametrů vyjádřili, že o změnách uvažují. Nyní už je dokonce plánují.

"Ano, máme v plánu změnit modulaci na 8PSK," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. "O konkrétních záměrech v tomto směru budeme odbornou veřejnost v předstihu informovat," dodal.

Jak dále upozornil, půjde o změnu parametrů jen DVB-S2 transpondéru. "Změna parametrů ostatních transpondérů se prozatím nepřipravuje," upozorňuje.

Úpravou parametrů DVB-S2 multiplexu - změnou modulace z QPSK na 8PSK a FEC ze 9/10 na 2/3, případně 3/4 se "zadarmo" zvýší kapacita multiplexu, která se může využít pro zkvalitnění stávajících nebo přidání nových služeb. Provozovatelé počítají s přidáním dalšího programu.

Zda bude další kapacita pro Skylink zatím není stále jasné. "O otevření nového transpondéru dosud nebylo rozhodnuto. Jednání probíhají," dodává šéf Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články