Quantcast

Prohlášení ČT ke spekulacím o prodeji nepotřebného majetku

| redakce | tisk

Česká televize se důrazně ohrazuje proti nepravdivým tvrzením Mladé fronty Dnes. Její redaktor Jakub Pokorný ve včerejším článku ČT prodávala lukrativní pozemek za pětinu ceny. Chtěla ho stavební firma manipuluje s fakty a pokouší se vytvořit zdání, že ČT prodává pozemky a navíc pod cenou. Chceme proto tyto spekulace uvést na pravou míru.

V první řadě je třeba zdůraznit, že Česká televize žádné pozemky v této chvíli neprodává. Nepravdivé je také tvrzení MFD, že Česká televize chtěla prodávat pozemky za 500 korun za metr čtvereční. Zavádějící je i vytváření iluze, že nepotřebné pozemky na Kavčích horách a u plaveckého stadionu v Podolí jsou stavební. Tato informace je nepravdivá jak právně, tak fakticky. Pozemky nejsou v územním plánu uvedené jako stavební. V případě pozemku na Kavčích horách se jedná o cca půl metru široké pásy kolem fotbalového hřiště, na kterých se z logiky věci stavět nedá. Stejně tak pozemek vedle toboganu v areálu plaveckého stadionu v Podolí není místem k výstavbě vzhledem k tomu, že se jedná o příkrou skálu.

Podle informací České televize obdržela některá média anonymní nepravdivé informace o údajné souvislosti mezi koupí bytu generálním ředitelem ČT a jednou z mnoha společností, které projevují zájem o pozemky ČT. Tato informace je hrubě nepravdivá. Jiří Janeček si pořídil byt prostřednictvím realitní kanceláře a financoval jeho koupi hypotečním úvěrem. Všechny tyto informace jsou ověřitelné z otevřených zdrojů.

Česká televize se ohrazuje proti zveřejňování podobných nepodložených spekulací, které nejsou v této chvíli ničím jiným než pomluvou.

Česká televize potvrzuje, že se i nadále bude chovat jako odpovědný hospodář. Veškeré nemovitosti, které budou vyhodnoceny jako nepotřebný majetek, budou nabídnuty k prodeji a to transparentním, veřejností kontrolovatelným způsobem. Podle typu nemovitosti budou prodeje probíhat formou veřejných elektronických aukcí, nebo prostřednictvím realitních kanceláří nejlepší nabídce.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články