Quantcast

HD+: Sport 1 HD startuje 1. listopadu

| redakce | tisk

Německá satelitní HD platforma HD+ se k 1.11.2010 rozšíří o další stanici ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V tento den začne vysílat německá sportovní televize Sport 1 HD. Od začátku října bude stanice dostupná v IPTV platformě Deutsche Telekom.

Nový HD kanál přinese z fotbalu Bundesligu a 2. Bundesligu, dále například FA Cup, Carling Cup, basketball, lední hokej, tenis, Davis Cup i přenosy z lehké atletiky IAAF Diamond League. Televize dále drží exkluzivní vysílací práva pro MotoGP. Sport 1 HD bude přinášet stejný obsah jako SD verze Sport 1 (dříve DSF). Lišit se bude zejména technickou kvalitou. Zhruba 50 procent obsahu Sport 1 HD bude v HD kvalitě. Podíl pořadů v nativním HD formátu se bude postupně navyšovat.

technické parametry:

Astra 1KR (19,2°E), freq. 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Nagravision 3

K 1.10.2010 spustí provozovatel Sport 1 nový pay-tv kanál Sport 1 Plus. Stanice bude zpočátku v nabídce Kabel BW, později se objeví i v Kabel Deutschland. Tato placená stanice bude zpočátku nabízena v SD rozlišení, později i v HD kvalitě. Stanice přinese francouzský a italský fotbalový pohár, ME v basketbale v roce 2011 a MS v ledním hokeji 2011. Dále Sport 1+ přinese MotoGP, FIM Speedway a mnoho dalšího.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články