Quantcast

Nová satelitní platforma T-Mobile zřejmě přes Skylink

| Martin Vyleťal | tisk

Nová satelitní placená televize v Česku od T-Mobile bude pravděpodobně využívat satelitní infrastrukturu platformy Skylink na satelitech Astra 3A a Astra 3B na pozici 23,5°E. Start nové platformy je podle neoficiálních informací naplánován na podzim letošního roku.

T-Mobile hodlá fungovat jako virtuální operátor. Kapacitu a služby chce využívat od některého ze stávajících hráčů na českém trhu. Provozovatel oslovil stávající operátory jako Skylink, CS Link a UPC Direct s poptávkou ohledně možnosti spolupráce. Podle dostupných informací se rozhodl pro Skylink.

Spolupráce Skylink s T-Mobile může být výhodná zejména pro Skylink zejména díky své struktuře programové nabídky. Základní nabídka Skylinku je totiž šířena bez pravidelných měsíčních poplatků. Zákazníci virtuálního operátora, kteří přestanou mít zájem o placené programy tak může snáze získat.

Na Slovensku a v Maďarsku mají sesterské společnosti T-Mobile obdobnou pay-tv pod názvem Magio Sat, resp. T-Home na satelitech Amos 2 a Amos 3 na pozici 4 st. západně. Služba je zde kryptovaná systémem Conax. Karta s přijímačem jsou spárovány.





Reklama




Vybrané články