Quantcast

Astra 2D: BBC One HD zahájil testy

| redakce | tisk

Britská veřejnoprávní BBC zahájila na satelitu Astra 2D (28,2°E) technické testy nového programu ve vysokém rozlišení BBC One HD. Zahájení pravidelného vysílání je naplánováno na 3. listopadu 2010.

Nový program v HD kvalitě BBC One HD testuje na transpondéru, kde se vysílá BBC HD. Program se zatím identifikuje pod názvem 6941.

technické parametry:

• Astra 2D (28,2°E), freq. 10,847 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

BBC One HD bude dostupný na satelitní FTA platformě Freesat, dále v nabídce Sky UK, v terestrické síti Freeview a v kabelové síti Virgin Media.

Kanál BBC One HD bude simulcast k BBC One. HD mutace postupně bude rozšiřovat nabídku v nativním HD rozlišení. Diváci se mohou těšit na komedie "The One Show", Wallace And Gromit's World Of Invention", dokumentární pořady "Nigel Slater's Simple Suppers" a "Jimmy's Food Factory". První večer BBC One HD završí pořady "The Apprentice" a Film 2010".

Po startu BBC One HD bude zachován program BBC HD, který bude nadále fungovat jako samostatný kanál s výběrem pořadů natočených v HD kvalitě ostatních stanic BBC.

Stanici BBC One HD bude možné sledovat v regionu středního východu. Vzhledem k svazku zaměřený na Velkou Británii bude pro příjem nutná parabola větších rozměrů (od cca 160 cm a více). Nutný průměr paraboly se bude lišit lokalita od lokality.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články