Quantcast

První díl seriálu Velké migrace na NGC

| redakce | tisk

Diváci National Geographic Channel (NGC) měli včera večer jedinečnou příležitost sledovat v celosvětové premiéře první dva díly unikátního dokumentárního projektu Velké migrace.

Ve své první epizodě představila tato televizní senzace živočichy, kteří byli doslova „Zrozeni ke stěhování“ - pakoně hřivnaté v Serengeti, červené kraby z Vánočního ostrova i nádherné motýly monarchy stěhovavé, jejichž migrace z Kanady do Mexika zabere celé 4 generace. Nechyběl ani jeden z největších savců naší planety vorvaň, jenž během svého života urazí statisíce kilometrů. Stěhování těchto druhů poháněné vrozenými instinkty bylo zaznamenáno s dosud nevídanou přesností. Jedním z technických zázraků bylo umístění kamer na těle monarchů nebo zcela detailní záběry líhnutí krabích vajíček. Tyto zajímavosti a mnoho dalšího NGC následně blíže představilo v hodinové epizodě ze zákulisí natáčení.

Již tuto neděli 14. listopadu doplavou na obrazovky NGC rypouši sloní a tučňáci a dolétnou albatrosové i kaloni. Speciálním hostem bude voduška kob bělouchá, antilopa žijící v pohraničních oblastech Súdánu, která byla natočena poprvé po 30ti letech občanských nepokojů v této zemi, přičemž před začátkem natáčení nebylo jasné, zda tento druh ještě existuje. Naštěstí se filmaři s voduškami setkali a zachytili „Volání po zachování rodu“, jež pohání nejen jejich migraci. Hned poté se diváci mohou těšit na epizodu Věda o migracích, v níž zkušení zoologové osvětlí tento fascinující přírodní fenomén.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články