Quantcast

Radní ČT: Olympiáda se jednou nemusí dostat na české obrazovky

| redakce | tisk

Kvůli vysokým nákladům na práva a různá omezení reálně hrozí, že v budoucnu se na českých televizních stanicích neobjeví přenosy z olympijských her. Takovou variantu připustil předseda rady České televize (ČT) Jiří Baumruk.

"Cena práv na olympijské hry a povinnosti pro televize, které práva získají, tak rostou, že už nyní je to na hraně," vysvětlil ČTK Baumruk. Nyní práva pro Evropu kupuje od EBU (Ev ropská vysílací unie), jejím je ČT členem. Smlouva mezi EBI a výborem skončí v roce 2016.

"Je možné, že do toho vstoupí nějaký komerční subjekt, který koupí televizní práva pro Evropu, koupí je draho, to je smyslem činnosti olympijského výboru v této oblasti, pak je bude draho prodávat," podotkl Baumruk. Teoreticky se může stát, že na práva kvůli tomu dosáhnou jen placené kanály, případně budou muset práva koupit společně televizní stanice.

Podle Baumruka se může stát, že cena za práva bude tak vysoká, že na ně nebudou mít peníze ani dvě či tři televize dohromady a olympijské hry se tak v Česku nemusí určitou dobu vysílat.

zdroj: Novinky.cz, ČTK





Reklama




Vybrané články