Quantcast

AustriaSat se v roce 2011 rozšíří o HD programy

| redakce | tiskobrázek k článku: AustriaSat se v roce 2011 rozšíří o HD programy

Rakouská satelitní placená televize AustriaSat oznámila, že v první polovině příštího roku se rozšíří o první pay-tv kanály ve vysokém rozlišení (HDTV). Služba pod názvem AustriaSat odstartovala 26.10.2010.

AustriaSat nabízí balíček 14 placených programů - AXN, Animax, Sat.1 Comedy, kabel eins classics, RTL Living, MTV Music, MTV Dance, MTV Hits, MTV Rocks, Hustler TV, Dorcel TV, sportdigital, Alpenglühen a VH1. Služba je poskytována na kartách ORF ze satelitního systému Astra, 19,2°E. Platforma nevyužívá žádné vlastní transpondéry. Programy jsou v rámci simulcryptu poskytovány od různých subjektů (M7 Group, MTV Networks atp.)

"Chceme v první polovině roku 2011 na kartách ORF Digital poskytovat řadu německy hovořících HD programů. Náš cíl na rakouském TV trhu je poskytovat co nejširší HD nabídku. Součástí naší filozofie je jednoduše, levně a spravedlivě," řekl Olaf Castritius, viceprezident společnosti M7 Group, která službu provozuje.

Balíček 14 SD programů poskytuje AustriaSat za 9,90 euro měsíčně. Při ročním předplatné vyjde cena na 7,90 euro měsíčně.

Po zhruba 1 měsíci provozu programy AustriaSat sleduje zhruba 5 tisíc abonentů.





Reklama




Vybrané články