Quantcast

CS Link: Frekvence pro Prima HD

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: CS Link: Frekvence pro Prima HD

Nabídka satelitní platformy CS Link se brzy rozšíří o další program ve vysokém rozlišení (HDTV) - Prima HD. Stanice bude přinášet stejný obsah jako klasická česká TV Prima (zatím) zcela upscalovaná ze standardního rozlišení.

Serveru parabola.cz se podařilo zjistit technické parametry, kde bude Prima HD vysílat. Televize bude umístěna do DVB-S multiplexu na satelitu Astra 3B (23,5°E), na kmitočtu 12,168 GHz. Jedná se o transpondér, který je divákům dobře známý. Využívá jej mimo jiné také česká hudební a lifestylová televize Óčko.

Prima HD bude od počátku kryptována systémem podmíněného přístupu CryptoWorks (CAID 0D0F). K programu budou mít přístup majitelé karet CS Link.

technické parametry:

• Astra 3B (23,5°E), frekvence 12,168 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Prima HD bude prvním rozšířením nabídky operátora od vstupu lucemburské společnosti M7 Group do firmy Media Vision, která platformu CS Link provozuje.

Podle nedávných testů se připravují další programy, které budou zejména poskytovány v MPEG-4 a v to v SD i HD technologii - Boomerang, Discovery Science, Discovery Travel and Living, Extreme Sports (vše MPEG-4/SD) a Hustler (MPEG-2/SD), dále stanice v high-definition TV - Discovery HD Showcase, BravaHDTV, Penthouse HD1.





Reklama




Vybrané články