Quantcast

ČT24 má aplikaci už i pro mobilní platformu Android

| redakce | tisk

Zpravodajská stanice ČT24 vstupuje již i do mobilních zařízení s operačním systémem Android. Bezplatná aplikace je ke stažení od 3. 3. 2011.

Zpravodajský program ČT24 vstupuje na další mobilní platformu. Majitelé telefonů s operačním systémem Google Android si mohou od 3. března 2011 z Android Marketu zcela volně stáhnout novou aplikaci, v níž najdou aktuality z vysílání a webu ČT24.

Android je rychle rostoucí operační systém, na který přechází více a více výrobců mobilních telefonů. Je tedy logické, že Česká televize na něm jako první nabízí nejpopulárnější mobilní obsah - ČT24. Další služby budou následovat,“ podotýká výkonný ředitel Nových médií ČT Milan Fridrich.

První verze aplikace ČT24 pro Android přináší především čtečku webu ČT24. Živé zpravodajské vysílání bude následovat v řádu několika dnů. Aplikaci Česká televize vyvíjela s firmou Inmite.

Uživatelům telefonů s operačním systémem Google Android nabídneme aplikaci ČT24 ve dvou etapách v rychlém sledu, jako tomu bylo u iPhonů. Jelikož se jedná o první aplikaci České televize na Androidu, chceme, aby si uživatelé na aplikaci zvykli a využívali ji stejně tak rádi a intenzivně jako majitelé iPhonů,“ říká výkonný ředitel Nových médií ČT.

Majitelé mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android najdou v nové aplikaci ČT24 články s fotografiemi a zprávy přehledně členěné v sekcích. Články lze dopředu stáhnout a poté je číst v režimu offline. Aplikace skýtá také aktuální informace k pořadu Otázky Václava Moravce a interaktivnímu Hydeparku. Uživatelé mohou články v telefonu ?hvězdičkovat? (hodnotit), ukládat si je k pozdějšímu přečtení, sdílet je na Facebooku a Twitteru, poslat dál emailem či SMS zprávou a samozřejmostí je i změna velikosti písma pro pohodlné čtení.

Divize České televize Nová média již od února 2010 nabízí široké veřejnosti úspěšnou aplikaci ČT24 pro iPhony. Ta byla od počátku svého zveřejnění nejstahovanější zpravodajskou bezplatnou aplikací v České republice, dosud si jí stáhlo přes 32 000 lidí (ti se brzy dočkají již její třetí verze). U aplikace ČT24 pro Android se dá očekávat podobný úspěch.

Jelikož už je téměř hotová i práce na aplikaci ČT24 pro operační systém Symbian 3 v telefonech Nokia, brzy bude zpravodajství České televize dostupné ve všech v České republice nejrozšířenějších systémech chytrých telefonů“, říká Milan Fridrich a dodává: „Současně pracujeme na pilotní aplikaci pro tablety, zatím iPady, kde bude jak textové zpravodajství s fotkami, tak živé vysílání ČT24 a funkce pro komunikaci s interaktivními pořady.“

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články