Quantcast

Skylink spustil programy na novém transpondéru

| redakce | tisk

Společnost Towercom, provozovatel satelitní platformy Skylink, uvedl do provozu všechny plánované programy na novém transpondéru na satelitu Astra 3B (23,5°E). V novém DVB-S multiplexu se objevily programy TV Nova, TV Barrandov, Golf Channel a Retro Music Television ve standardním rozlišení (SD).

V paketu jsou také dva programy ve vysokém rozlišení - Nova HD a Nova Sport HD. Dále jsou v multiplexu dvě nové pozice označené "Novinka" a "Novinka HD", které nemusí některé set top boxy naladit (nevysílají se všechny PIDy). Podle dostupných informací se na pozici „Novinka HD“ má objevit kanál Barrandov HD (program TV Barrandov ve vysokém rozlišení). Půjde tak o třetí HD program v tomto multiplexu. Odpovídá to plánovanému umístění uplinkové stanice v Praze na Barrandově, nedaleko od TV Barrandov.

Všechny stanice jsou kryptované systémy podmíněného přístupu CryptoWorks a Irdeto 2 a dostupné na kartách Skylink. Stanice Nova HD, Barrandov a Retro Music TV jsou také k dispozici na kartách konkurenčního operátora CS Link .

technické parametry:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,895 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Dodejme jen, že TV Nova, Nova HD a TV Barrandov jsou součástí bezplatné nabídky Skylink a CS Link. Ostatní stanice Nova Sport HD, Golf Channel a Retro Music Television jsou šířeny jako placené stanice.

TV Nova ve standardním rozlišení je na nové frekvenci poskytována pouze klientům Skylink. Zákazníci CS Link program Nova SD nepřelaďují, zůstává pro ně na původním kmitočtu 12,070 GHz, pol. H.





Reklama




Vybrané články