Quantcast

Yahsat 1A zahájil komerční provoz

| redakce | tiskobrázek k článku: Yahsat 1A zahájil komerční provoz

Na satelitu Yahsat 1A (Y1A) byly dokončeny potřebné technické testy. Družice byla dne 13.6.2011 předána Yahsat ke komerčnímu využívání. Yahsat 1A je první satelit zhotovený pro společnost Al Yah Satellite Communications.

Y1A zhotovila společnost Astrium na bázi platformy Eurostar E3000, která byla zodpovědná za montáž a testy kosmického tělesa a Thales Alenia Space za dodání komunikačního zatížení.

Yahsat 1A bude poskytovat satelitní komunikační služby pro státní i komerční klienty na Středním Východě, Africe, Evropě a jihozápadní Asii. Bude poskytovat široký rozsah služeb zahrnující hlasové, datové a video služby, připojení k internetu, přenos televizních programů, včetně HDTV a dalších satelitních služeb.

Yahsat 1A je vybaven 14 transpondéry v C pásmu (8 se šířkou pásma 36 MHz a 6 se šířkou 54 MHz) a dále 25 transpondéry v Ku pásmu(po šířce pásma 33 MHz) a také kapacitou v Ka pásmu. Satelit je zaparkován na pozici 52,5°E, odkud bude možné přijímat signály v C i Ku pásmu v regionu střední Evropy dva ze tří svazků (transpondéry v C pásmu, západní svazek v Ku pásmu). Příjem transpondérů v západním svazku v Ku pásmu (BSS) bude možný s parabolami od průměru 90 až 150 cm.





Reklama




Vybrané články