Quantcast

Tour de France na Eurosportu

| redakce | tisk

Eurosport tradičně patří mezi hlavní mediální partnery cyklistického závodu Tour de France a i letos z něj nabídne jeho česká verze široké pokrytí přímými přenosy a reprízami. Kompletních 21 etap odvysílá první program Eurosportu s komentářem Roberta Bakaláře a Štěpána Straky. Celý závod poběží i na bonusovém kanálu internetového přehrávače Eurosport Player.

Nejstarší, největší, nejslavnější nebo nejnáročnější. To jsou slova, která často charakterizují cyklistickou Tour de France. Její jubilejní 98. ročník nás opět bude chtít přesvědčit o tom, že poprávu. Eurosport bude vysílat každou minutu závodu živě na kanálu Eurosport International. Live stream bude k dispozici take na Eurosport Playeru na bonusovém kanálu.

Jednotlivé etapy odvysílá Eurosport International živě. První etapa začíná v sobotu 2. července, poslední končí velkolepým finále na Champs-Élysées v neděli 24. července. Začátky etap jsou plánované zpravidla na 14:00 a končí v 17:45. Odpočinkové dny jsou naplánovány na 11. a 18. červnece.

Závodem bude provázet komentátorská dvojice Robert Bakalář - Štěpán Straka. Nestora mezi českými cyklistickými komentátory, komentuje na české verzi Eurosportu tento závod od začátku. Svým specifickým stylem plným detailů a zajímavostí dokáže vtáhnout do vysílání i diváky, kteří cyklistiku nesledují pravidelně. Součástí vysílání budou i tradiční telefonické vstupy s rozhovory s osobnostmi české cyklistiky.

Možnost proniknout do detailů závodu a pochopit fungování vazeb v pelotonu pomůže divákům belgický závodník Philippe Gilbert, aktivní účastník Tour de France. “Cyklistika je velice technický sport, je velmi těžký na pochopení a málokdo to dokáže lidem vysvětlit. Budu se snažit vysvětlit mezinárodní pravidla a filosofii závodění všem lidem, kteří se budou v červenci dívat na Tour de France,“ říká samotný Gilbert.

Součástí českého vysílání bude i vědomostní soutěž pro české a slovenské diváky o hodnotné ceny. Ve spolupráci se společností Trek mohou čeští a slovenští diváci Eurosportu po správném zodpovězení 10 vědomostních otázek vyhrát kolo Madone 4.5 v ceně okolo 50 000 Kč, přilbu nebo tretry. Soutěž bude probíhat po celou dobu závodu, každou druhou etapu bude zveřejněna jedna soutěžní otázka.

Speciální nabídku připravuje také internetový přehrávač Eurosport Player. Na něm budou moci diváci sledovat Tour na speciálním kanále.

Diváci budou moci reagovat na vysílání a dotazovat se komentátorů prostřednictvím e-mailové adresy studio@eurosport.cz, jak tomu je zvykem u všech ostatních cyklistických závodů vysílaných Eurosportem. Mimo Tour de France letos Eurosport odvysílal Giro d'Italia a v září je na programu španělská Vuelta. Eurosport se cyklistice věnuje dlouhodobě, mimo tři nejprestižnější silniční závody jde například o jarní klasiky, americkou Tour of California a mnoho dalších.





Reklama




Vybrané články