Quantcast

Skylink a DVB-T: Monoskop Trojky zatím zůstane

| Martin Vyleťal | tisk

V noci z 30.6. na 1.7.2011 ukončil vysílání sportovní kanál slovenského veřejnoprávního média Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Trojka (STV3), jak se sportovní program jmenoval, skončil z finančních důvodů.

Od 1.7.2011 je na pozici po sportovní Trojce šířen monoskop STV3. Nabízí se tedy otázka, co se na uvolnění pozici na transpondéru satelitní platformy Skylink, která se starala o distribuci stanice.

"Dle mých informací provozovatel STV3 dále platí za distribuci na satelitu i na DVB-T. Je na něm, jaký program bude vysílat," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, šéf platformy.

"Nejedná se tedy o volnou kapacitu," vysvětlil webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, spoluprovozovatel česko-slovenské platformy. Monoskop Trojky tak mohou stále sledovat zákazníci Skylink a CS Link .

Ze satelitních platforem zatím pozici po Trojce vypnula satelitní služba UPC Direct, která na vlastní náklady zajišťovala šíření signálu stanice na satelitní systém Thor (0,8°W). Ostatní služby Digi TV a Magio Sat zatím pozici po Trojce nevypnuly.





Reklama




Vybrané články