Quantcast

Vypínání analogového vysílání ČT k 31. červenci: aktualizace

| redakce | tisk

Česká televize aktualizuje informace o červencové vlně vypínání analogového zemského vysílání. V neděli 31. 7. 2011 ukončí řádný provoz čtyři analogové vysílače ČT1 malého výkonu. Tři z nich se nacházejí v okolí Špindlerova Mlýna, jeden pak v Náchodě.

V neděli 31. července 2011 se definitivně odmlčí analogové dokrývače ČT1 Špindlerův Mlýn - Labská (37. kanál), Špindlerův Mlýn - Medvědín (21. kanál) a Špindlerův Mlýn - Svatý Petr (39. kanál). Diváci snadno poznají, že přijímají signál některého z vysílačů, jehož vypnutí se blíží, podle piktogramu v podobě čtyř čtverečků a textové lišty s bližšími informacemi. Tyto grafické prvky jsou vložené do obrazu analogové Jedničky z Labské, Medvědína a Svatého Petra od 4. července 2011.

Ve stejný den, v neděli 31. července 2011, bude vypnut také analogový dokrývač ČT1 Náchod - Vyhlídka (30. kanál). Jeho vysílání mělo skončit již 30. 6. 2011, provoz byl ale dočasně prodloužen do spuštění digitálního dokrývače ČT pro Náchod (spuštěn byl 4. 7. 2011). Česká televize tak umožnila divákům v Náchodě plynulý přechod od analogového k digitálnímu příjmu. Analogový signál ČT1 z vysílače malého výkonu Náchod - Vyhlídka již před vypnutím není z technických důvodů označen piktogramem ani textovou lištou.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články