Quantcast

TV Nova vítá rozhodnutí Senátu PČR

| redakce | tisk

Televize Nova vítá dnešní rozhodnutí Senátu PČR, kterým jen dále potvrdil dřívější rozhodnutí Poslanecké sněmovny PČR ukončit v podstatném rozsahu reklamu na veřejnoprávní České televizi, a to v návaznosti na konec procesu digitalizace terestrického televizního vysílání, jenž je nyní stanoven na 11. 11. 2011.

Dnešní rozhodnutí o navrácení příslušného návrhu zákona do Poslanecké sněmovny na této věci, která tvoří samotnou podstatu tohoto zákona, nic nemění, znamená pouze zapracování drobných legislativních a technických změn.

Senát se ztotožňuje s předchozím rozhodnutím Poslanecké sněmovny a zachovává reklamu v omezeném rozsahu pouze na ČT2 a ČT4, a to pro podporu české kultury a českého sportu.

Je to dobrá zpráva pro Novu i pro českého diváka. Je to jednoznačné potvrzení kompromisu, na základě kterého má reklama a teleshopping úplně zmizet z vysílání ČT1 a ČT24, a to výměnou za rozsáhlou podporu české kinematografie ze strany TV Nova a dalších komerčních televizních stanic. Těší nás, že zákonodárci dospěli k tomuto rozhodnutí, se kterým se ztotožňujeme i my z pozice nejsledovanější komerční stanice na českém trhu,“ říká Jan Andruško, generální ředitel TV Nova.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články