Quantcast

Topfun připravuje 3D vysílání VOD

| redakce | tiskobrázek k článku: Topfun připravuje 3D vysílání VOD

Společnost Topfun Media a.s. ve spolupráci se společností Samsung Electronics Co Ltd. finalizují testy distribuce filmů v 3D filmů pro službu Topfun v Samsung Smart TV. Společně se tak připravují na skutečné 3D vysílání obsahu on-line videopůjčovny Topfun.

Topfun tímto krokem zpřístupní jako jediná platforma v České republice a Slovenské republice celovečerní filmy Hollywoodských studií i dalších producentů ve 3D formátu. To vše v režimu videa na vyžádání - tedy VOD. Jedná se o filmy skutečně natočené ve formátu 3D nikoli přepočítávané z 2D na 3D. Tedy kvalitní video přinášející dokonalý prostorový zážitek. V samostatné sekci 3D bude nabídka několika desítek filmů. Trailery jsou také zpracované ve 3D formátu.

Kvalita samotných filmů je však vyšší než kvalita trailerů. Trailery jsou z důvodů předpokládaného vysokého zájmu sledování digitalizovány v o stupeň nižší kvalitě. Start tohoto formátu na Topfun Samsung Smart TV je plánován na začátek září 2011. Všechny testy doposud splňují všechna očekávání.

Společnost Topfun Media a.s. je provozovatelem největší internetové videopůjčovny působící v České republice a Slovenské republice. Topfun si klade za cíl nabídnout svým zákazníkům co nejširší škálu filmů všech filmových studií a distributorů. Topfun je nejdéle působící videopůjčovnou na tomto teritoriu. Služba odstartovala 15.6.2006 a za to dobu Topfun navázal strategická partnerství se 7 IPTV partnery, webovými portály, TV společnostmi a filmovými studii. Svůj obsah nyní dodává na Topfun 40 poskytovatelů z řad distributorů, producentů a filmových studií jako jsou například Universal Pictures a Warner Bros.

Topfun nabízí své služby prostřednictvím webu, IPTV sítí a nyní nově i na službě Smart TV společnosti Samsung. Jako první služba VOD v ČR a SK nabídla svým zákazníkům již v roce 2010 3D obsah.

zdroj: Topfun





Reklama




Vybrané články