Quantcast

Česká televize připomene osobnost Otakara Vávry

| redakce | tisk

Nestora českého filmu, režiséra, scenáristu a pedagoga Otakara Vávru připomene Česká televize 17. září dokumenty Moje Praha a Stovku má člověk jednou za život a 18. září Úsměvy Otakara Vávry a legendárním filmem Srpnová neděle, které do vysílání zařazuje mimořádnou programovou změnou.

ČT2 - sobota: 17. září - 13.15 - Moje Praha
Významný český filmový režisér Otakar Vávra vypravuje o svém životě v hlavním městě. Dokument uvádíme jako rozloučení s velkým umělcem (2011). Scénář a režie O. Vávra.

ČT1 - sobota: 17. září - 14:40 - Stovku má člověk jednou za život
Století v dobových událostech a ve filmovém díle významného českého režiséra Otakara Vávry, jehož životní dráha se právě uzavřela (2011). Připravily: J. Němcová, A. Činčerová a A. Sirotková.

ČT2 - neděle 18. září - 12.55 - Úsměvy Otakara Vávry
Vzpomínka na legendárního českého režiséra, scenáristu a pedagoga. V roce 2000 o svém filmovém životě hovořil s Jaromírem Hanzlíkem. Režie P. Vantuch.

ČT1 - neděle 18. září - 14:45 - Srpnová neděle
Film legendárního režiséra Otakara Vávry o opojení létem a mládím. Lyrická komedie podle hry Františka Hrubína (1960). Hrají: V. Fabianová, K. Höger, M. Hynková, L. Munzar, J. Šejbalová, B. Záhorský, M. Nedbal a další. Scénář O. Krejča a O. Vávra. Kamera J. Tuzar. Režie O. Vávra.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články