Quantcast

Tricolor TV chce mít 20 milionu abonentů

| redakce | tiskobrázek k článku: Tricolor TV chce mít 20 milionu abonentů

Ruská satelitní služba Trikolor TV má v úmyslu zvýšit počet abonentů z 8,5 na 20 milionu. O takovém plánu hovořil Pavel Basov, ředitel pro strategii platformy Trikolor TV během 16. výroční konference provozovatelů a uživatelů družicové komunikace RF SATRUS 2011, která se konala v Moskvě ve dnech 21. a 22. září 2011.

Nová strategie Trikolor TV s názvem 5D je spojena s počtem směrů rozvoje ruské platformy. Klíčem k rozvoji největšího satelitního operátora v Rusku je rozvoj technologií, které umožní vytvoření vlastních programů a komerční využití vlastních zdrojů.

Operátor již zavedl mnoho technologií jako je například pay-per-view (PPV), video-on-demand (VOD), PVR nebo timeshift. Počet kanálů v paketech platformy Trikolor TV přesáhl 100 a jejich počet stále roste.

Trikolor TV začal také používat technologii geokódování, což umožňuje vysílat regionální televize pro jednotlivá území Ruské federace, dále je možné objednat kanály a la carte (Nash futbol, Nic), využívat doplňkových služeb (rozhlasový paket, Kino Trikolor TV, Trikolor TV Mail).

"Na trhu placené televize existují dva přístupy ke strategickému rozvoji platformy," uvedl Pavel Basov. "Stoupenci prvního přístupu se těší z velkého počtu kanálů v platformě s nadějí, že se zvýší počet klientů. Jiní spoléhají na to, že zájemcům poskytnou nejvhodnější řešení pro sledování televize a uvedení uživatelsky příjemného rozhraní a také zvýší počet abonentů. Jsem přesvědčen, že náš komplexní přístup k rozvoji podnikání přinese synergický efekt a pomůže dosáhnout ambiciózního cíle," dodal Basov.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články