Quantcast

Francie: Canal+ bez TPS a s pokutou 30 milionů eur?

| redakce | tisk

Francouzský úřad pro hospodářskou soutěž Autorité de la concurrence uložil CANAL+ pokutu ve výši 30 milionů eur za nesplnění řady nezbytných podmínek související se sloučením TPS v roce 2006.

Regulátor trhu se proto rozhodl stáhnout své předchozí rozhodnutí o povolení transakce a dal CANAL+ měsíc na to, aby regulátora informoval o všech konečných změnách, které plánuje provést.

Podle orgánu pro hospodářskou soutěž bylo společnosti Canal Plus Group uloženo 59 podmínek, z toho 10 jich porušil. Jedná se například o neposkytnutí programů TPS Star, Cinéstar, Cinéculte, Cinétoile, Sport 1 a Télétoon svým konkurentům a účtování vysokých poplatků za TPS Star.

Canal+ na rozhodnutí Autorité de la concurrence uvedl, že se jedná o "velmi neobvyklé a nepřiměřené rozhodnutí vzhledem ke zjištěným údajným přestupkům," a dodal, že úřad "nemůže zpochybnit fúzi", která byla provedena před téměř pěti lety.

Podle Canal+ byla situace na trhu v roce 2006 a úřad nebere v úvahu nové prostředí - zapojení do placené televize novými internetovými a telekomunikačními hráči.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články