Quantcast

7,2W: Tuniská TWT zahájila testy

| redakce | tisk

Tunisia World Television (TWT), nová privátní satelitní televizní stanice, zahájila testovací vysílání na nové telekomunikační družici Atlantic Bird 7 (7,2°W). TWT získala licenci nedávno.

TWT testuje od 24.10.2011 (freq. 11,526 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK) a pravidelné vysílání bude zahájeno v nejbližších dnech. Informovala o tom státní tuniská tisková agentura.

Novou stanici TWT vlastní Issam Kherigi, vlastník produkční společnosti Spad. TWT zahájí oficiální provoz v březnu 2012. Stanice údajně slibuje "naslouchat znepokojené občany a plnit jejich očekávání".

V září 2011 tuniské Národní fórum pro reformu informačních a komunikačních technologií doporučil udělit 5 nových vysílacích licencí pro družicové vysílání. Kromě TWT také pro stanice El Hiwar Ettousi, Golden TV, Khamsa TV a Ulysses TV. Fórum také doporučil vytvoření digitálního terestrického veřejnoprávního sportovního kanálu během příštího roku.

V současné době existují v Tunisku jen tři televizní stanice - státní televize Le Television Tunesienne, privátní Hannibal TV, která převážně vysílá ve francouzštině z Tunisu a Nessuma, která je součástí tuniské mediální společnosti Karoui and Karoui.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články