Quantcast

Horizons 2 se začal stěhovat na novou pozici

| redakce | tisk

Satelit Horizons 2 se začal stěhovat z orbitální pozice 74°W na novou lokaci 85°E. Změna pozice kosmického aparátu probíhá na základě dohody mezi ruskou společností Orion Express a mezinárodním satelitním operátorem Intelsat.

Podle předběžných propočtů bude Horizons 2 na nové pozici do 5.2.2012. Nový satelit společnosti Orion Express umožní zvýšit počet programů na 100 a stát se vedoucí platformou v Rusku ve vysílání televize ve vysokém rozlišení (HDTV).

Horizons 2 byl původně určen pro přenos televizních signálů na pozici 74°W. Družice byla vynesena v prosinci 2007. V září 2011 se Intelsat s Orion Express, vlastníkem značek Kontinent TV a Telekarta, dohodl na přesunu satelitu na novou pozici 85°E. Široký svazek Horizons 2 umožní stabilní příjem programů od západní části Ruska až po Irkuts. Intelsat zajistí bezpečný přesun satelitu na novou pozici, aby transferem došlo k malému úbytku paliva a mělo zanedbatelný vliv na životnost družice a správně pracovala do roku 2013.

Orion Express plánuje na Horizons 2 využívat až 10 transpondérů, které rozšíří kapacitu stávajícího satelitu Intelsat 15. Společnost chce poskytovat většinu dostupných HD kanálů ale také řadu nových, které se doposud nevysílají na ruském trhu.

Provozovatel placené služby plánuje rozšířit nabídku nejenom v DVB-S2 MPEG-4 ale také v tradičním formátu DVB-S MPEG-2 pro rozšíření nabídky projektu Telekarta.

Vedle nových programů v balíčcích Kontinent TV a Telekarta se klienti dočkají nových a vylepšených služeb - video on demand, nového EPG a mnoho dalších.

zdroj: tele-sat.info





Reklama




Vybrané články