Quantcast

Letos budou pro Eutelsat vyneseny 2 satelity

| redakce | tisk

V letošním roce plánuje francouzský satelitní operátor Eutelsat vynesení dvou nových telekomunikačních satelitů. Půjde o satelity Eutelsat W6A (podle nového označení platného od 1.3.2012: Eutelsat 21B) a Eutelsat W5A (dle nového pojmenování: Eutelsat 70B).

Obě družice budou vyneseny v posledním kvartále 2012.

Eutelsat W6A (Eutelsat 21B) je plánován na pozici 21,5°E, kde bude hrát klíčovou roli pro přenos dat a veřejných služeb v Evropě, severní Africe, na Středním Východě a ve střední Asii. Družice je vybavena 40 transpondéry v Ku pásmu. Kosmický aparát bude založen na platformě Spacebus C3 společnosti Thales Alenia Space.

Eutelsat W5A (Eutelsat 70B) bude sloužit na pozici 70,5°E, poskytne kapacitu 48 transpondérů v Ku pásmu a nahradí provoz za Eutelsat W5 a navíc poskytne více než dvojnásobnou kapacitu ve srovnání s W5. Satelit bude sloužit pro široké spektrum profesionálních služeb - jako například vládní služby, širokopásmové připojení k internetu, GSM Backhaul a video aplikace v Evropě, Africe, střední Asii a jihovýchodní Asii. Družici na platformě E3000 dodá společnost Astrium.

zdroj: Eutelsat





Reklama




Vybrané články