Quantcast

Německo: Vypnutí analogu na satelitu bez větších problémů

| redakce | tisk

Vypnutí analogového satelitního televizního a rozhlasového vysílání k 30.4.2012 proběhlo bez větších problémů. Prohlásil to Hans Hege, předseda řídící skupiny informační kampaně Klardigital 2012.

"Jen málo diváků nebylo připraveno na vypnutí a 30. dubna 2012 kontaktovalo zákaznickou linku Klardigital nebo diváckou linku televizních stanic," řekl Hege. Téměř všechny domácnosti, kterých se vypínání satelitního analogu týkalo, již přijímá digitální vysílání nebo byly informováni o možnosti sledování programů.

Kampaň "Klardigital 2012" odstartovala před 2 lety a týkala se přibližně 6,8 milionu německých domácností vybavené analogovým satelitním přijímačem. "Díky rozsáhlé komunikační činnosti všech zúčastněných subjektů televizního vysílání a dalších médií a partnerů v podnikání a politice byli téměř všichni včas informováni ohledně přechodu na digitální vysílání," doplnil Hege.

Analogové vysílání na satelitu oficiálně skončilo 30.4.2012 s vypnutím TV a rozhlasového vysílání pro německý trh. Uvolněná kapacita byla v některých případech ihned využita pro spuštění nových programů v HD rozlišení.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články